Milli Eğitim Bakanlığından Öğretmenler İçin Hediye! 900 Bin Öğretmen Talepte Bulundu

featured

MEB 24 Kasım öğretmenler günü adına verecekleri önlük için şu zamana kadar 900 bin öğretmen başvuruda bulundu.

Önlüklerin tasarımı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı olgunlaşma Enstitüsü’nde tasarımı yapılarak dikimi gerçekleştirildi. İki farklı önlük modeli bulunmaktadır.

İlkokul, ortaokul ve lise için “beyaz önlük” modeli tasarlanırken anaokulu için ise üzerinde balon desenli ve etkinliklerde kullanılmak adına rahat bir önlük tasarlandı.

Dikimi yapılan beyaz önlüğün gümüş renkten nakış tasarımı yapıldı. Sebebi ise “bilimin öncülüğünde sonsuzluğa uzanan yol” temsil etmesiydi. Yaka detayı ise gümüş renge rahip hilal tasarımı gerçekleştirildi.

MEBSİS aracılığı ile anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri tasarımı yapılıp dikilen önlükler için tam olarak 900 bin başvuru yapıldı. Önlükler talepler üzerine öğretmenlere hediye edilecek.

Öğretmenlerin talebi üzerine hediye edilecek

MEB bağlı okullarda tam olarak 1 milyon öğretmen görev yapmaktadır. Ağustos ayında MEB genelge yayınlamıştı. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için tüm okullara gönderilen genelgeye göre, öğretmenlerin öğrencilere rol model olabilmeleri adına önlük giymeleri teşvik edilecektir maddesi yer almaktadır.

Veli ve öğretmenlerin talebi doğrultusunda 24 Kasım öğretmenler gününde tasarımı yapılan ve dikimi bitmiş olan önlükler hediye olarak öğretmenlere verilecek. Tanıtımı yapılan önlüklere karşı öğretmenlerin talepleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Amaç öğretmenin öğrenciye rol model olmasıdır.

 

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığından Öğretmenler İçin Hediye! 900 Bin Öğretmen Talepte Bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir