Kırşehir’in O Köyünde ki Hastalık Hayvan Pazarını Kapattırdı!

Kırşehir merkeze bağlı Akçağıl Köyü'nde şap görülmesi üzerine Canlı Hayavan Pazarı geçici olarak kapatıldı. İşte detaylar…

featured

Kırşehir Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamada, Kırşehir Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon kararı çerçevesinde, hayvan pazarının geçici süreyle kapatıldığı belirtildi.

Gerekli Tedbirler Alındı!

Merkeze bağlı Akçaağıl köyünde şap hastalığı görülmesi nedeniyle tedbir alındığı kaydedilen açıklamada, bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla mücadele çalışmalarının yürütüldüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, sektör temsilcileri, tüccar ve yetiştiricilerin olumsuz etkilenmemesinin amaçlandığı vurgulanarak, hastalığın çıkışına bağlı 3 kilometrelik alanda koruma ve 10 kilometrelik alanda ise gözetim bölgesi oluşturulduğu da ifade edildi.

Şap Hastalığı Nedir?

Sığırlarda, yüksek ateşle, ağızda ve tırnaklar arasında kabarcıklar oluşmasıyla beliren bulaşıcı bir hastalık.

Şap Hastalığı İnsana Ne Yapar?

Dildeki yaraların (lezyonların) genellikle birkaç günde iyileşmesine karşın ayaklardaki ve nazal bölgedeki lezyonlar çoğunlukla ikinci (sekunder) bakteriyel enfeksiyonlara maruz kalırlar. Sekunder bakteriyel enfeksiyonlar sonucu pneumoni ve mastitis görülebilir, tırnak düşebilir.

 

 

Kırşehir’in O Köyünde ki Hastalık Hayvan Pazarını Kapattırdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir