Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Yeni Atamalarla İlgili Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu!

featured

Ak parti grup toplantısından önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına dair açıklamalar yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Kesin olacak. Tarihin kesinleşmesi için bütçenin Genel Kurul’dan geçmesini bekliyoruz. Bütçe kamuya alınacak olan toplam personel sayısını bakanlıklar arasında dağıtılmaktadır. Kendi adımıza düşecek olan kontenjan sayısının bizde nasıl değerlendireceğimizi daha sonra belirleyeceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin gazetecilerin sorularını cevapladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM’de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Ak Parti grup toplantısından önce gazetecilerin sorularına cevap verdi. Bakan Yusuf Tekin, okul öncesi öğrencilerine verilen ücretsiz yemek ile alakalı olarak, “Günümüzde yaklaşık olarak 2 milyon kadar öğrenciye ücretsiz yemek veriyoruz. Depremden dolayı bütçedeki kısıtlama bizi de sınırladı. Bundan dolayı da biz bu sene 2 milyon öğrenciye ücretsiz olarak sadece 1 öğün yemek veriyoruz. Bu sayıda aslında az değil” ifadelerine yer verdi.

Süre darlığından dolayı Milli Eğitim Akademisi projesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinin ele alındığını belirten Bakan Yusuf Tekin, “Öğretmen arkadaşlarımızın akademik eğitimle yani üniversite ile iş birliği halinde hem öğretmenlik sürecinde hem de adaylık sürecinde eğitimlerle kendilerini geliştirmelerini, gündeme adapte olmalarını, yeni gelişmeleri takipte kalmalarını tavsiye ederiz. Bundan dolayı da akademi planlaması hazırlığı içerisindeyiz. Hazırlıklar bittiği zaman kuruluşu için yasal düzenlemeler TBMM’nin onayına sunulacak” dedi.

 

 

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Yeni Atamalarla İlgili Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir