Güvenli Liman Altın Uçacak! İşte Verilen İki Önemli Tarih!

featured

Altın yatırımcıları için sevindirici bir gelişme, ekonomist Hatice Kolçak’tan geldi. ABD’den gelecek haberlerin altın üzerinde büyük etkisi olacağını belirten Kolçak, gram altın için 3 bin TL tahmininde bulundu.

Altın fiyatları, İsrail-Hamas çatışmalarıyla birlikte ‘güvenli liman’ olarak yükselişe geçmişti. Ekonomist Hatice Kolçak, altın için çarpıcı bir tahminde bulunarak iki kritik tarihe dikkat çekti. Altının yükseleceği tarihi net bir şekilde açıkladı ve gram altın için 3 bin TL’yi işaret etti. Kolçak, altın yatırımcılarına önemli bilgiler verdi ve Salı ile çarşamba günlerini vurgulayarak 14 Kasım Salı günü saat 16.30’da Amerika’da enflasyon, 15 Kasım 2023 Çarşamba günü ise saat 16.30’da üretici fiyat endeksinin açıklanacağını belirtti. ABD’deki enflasyon beklentisinin yüzde 4.1 olduğunu ve aylıkta yüzde 0.3, manşet enflasyonda ise aylıkta yüzde 0.1 olduğunu açıkladı. Kolçak, genel olarak ABD’de enflasyonun artacağı sinyallerini verdiğini belirterek enflasyon verilerinin beklentinin üzerinde gelmesi durumunda altında bir alım fırsatının doğabileceğini vurguladı.

Gram Altın İçin Belirlenen 3 Bin TL Tarihi

2024 için altın fiyatlarının yükseleceğine dikkat çeken Kolçak, “2024 için basit bir hesap yapmıştım ve karşıma 2 bin 800 TL gibi bir rakam çıkmıştı. Bu oldukça iyimser bir tahmin. Önümüzdeki yıl için gram altının 2 bin 500 ile 3 bin TL arasında olacağını düşünüyorum. Ayrıca 3 bin TL’nin üzerine çıkma olasılığı da var. Neden mi? Çünkü ons altının kıramadığı 2 bin 70 dolar seviyelerini gelecek yıl için aşma ihtimali var” şeklinde konuştu.

 

Güvenli Liman Altın Uçacak! İşte Verilen İki Önemli Tarih!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir