ABD’li Altın Araştırmacısından Türkiye’ye Dair Şaşırtıcı Açıklamalar! 37 Yıldır Anadolu’da Altın Arayan İsim Yerin Altındaki Miktarı Paylaştı, Herkes Şaşkına Dönecek!

featured

37 yıldır Anadolu’da maden arayan Amerikalı David Bickford, Türkiye’nin altın potansiyeli hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dünya genelinde 244 bin ton altın rezervinin büyük bir kısmı gün yüzüne çıkarılmış olsa da 57 bin ton hala üretilmeyi bekliyor ve bu bekleyen rezervin yaklaşık 5 bin tonu (güncel değeri yaklaşık 315 milyar dolar) Türkiye topraklarında bulunuyor.

Ülkemiz aslında altın konusunda zengin bir potansiyele sahip. Ancak 2000’li yıllara kadar bu potansiyel yeterince değerlendirilmemiş. Şu anda yılda 35 ton altın üretiliyor. David Bickford, 37 yıldır Anadolu’da maden araştıran bir isim olarak “Türkiye’nin yıllık üretimini 100 tona çıkarabilecek bir potansiyeli var” şeklinde ifade kullandı.

Türkiye En Çok Altın Tüketen 5 Ülkeden Biri!

Altın, Türk halkı için uzun yıllardır güvenli bir liman ve yatırım aracı olma özelliğini koruyor. Jeopolitik riskler, faiz indirimleri veya enflasyon gibi durumlar altına olan talebi artırabiliyor. Türkiye, dünya genelinde en çok altın tüketen ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Bu durum, altına dayalı döviz çıkışını da beraberinde getiriyor. Örneğin, 2022’de 379 ton altın ithalatı gerçekleşirken bu ithalata karşılık yurtdışına çıkan döviz miktarı 20 milyar doları aşmıştı. 2023’ün ocak-ekim döneminde ise altın ithalatına ödenen bedel 30 milyar doların üzerine çıktı. Türkiye’nin altın zenginliği, yıllık 35 tonluk üretimle önemli bir döviz tasarrufuna katkı sağlıyor.

Vatan Gazetesi’nde yayımlanan habere göre Türkiye’deki altın sektöründe faaliyet gösteren ve Centerra Gold Inc. tarafından işletilen Öksüt Madencilik, Kanada merkezli bir şirkettir. Centerra Gold Türkiye Ülke Müdürü ve aynı zamanda Jeoloji Mühendisi olan David Bickford, Türkiye’nin altın madenciliğinde Amerika standartlarında bir verim elde edilebildiğine vurgu yaptı.

ABD’li Altın Araştırmacısından Türkiye’ye Dair Şaşırtıcı Açıklamalar! 37 Yıldır Anadolu’da Altın Arayan İsim Yerin Altındaki Miktarı Paylaştı, Herkes Şaşkına Dönecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir