Ücretli öğretmenlik Yapanlara Beklenmedik Müjde! Gece Yarısı Açıklandı Öğretmenler Bunu Beklemiyordu

featured

MEB’e bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapan öğretmenlerin ek ders ücretlerine %25 zam kararı Resmi Gazetede yayınlandı.

Cumhurbaşkanının kararı, ‘Milli Eğitim Bakanlığı Yöneticisi ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin ‘karar Resmi Gazetede yayınlanıp yürürlüğe girdi. 1 Kasım 2023’de geçerli olacak şekilde yürürlüğe giren kararın 9. maddesinin 2. fıkrasında yapılan düzenleme ile, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan eğitim kurumlarında ek ders ücretleri karşılığında görev alan öğretmenlerin ek ders ücretlerine %25 zam geldi.

Ayrıca alınan kararla alanlarına bakılmadan Fatih projesinin bütün bileşenlerinin geliştirilmesi ve yürütülmesi, teknoloji odaklı öğretme senaryolarının geliştirilmesi, denetilmesi ve elektronik içeriklerin üretilmesi çalışmalarını yürütmek için Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünde geçidi görev yapanların yararlandığı ek ders ücretleri haftada 9 saat çıkartıldı.

Ücretli öğretmenlik ne anlama geliyor?

Okullarda öğretmen açığı olan yerlere atanan ve ders başı ücret alan eğitmenlerle ücretli öğretmen deniyor. MEB tarafından atanan ücretli öğretmenler, doğum iznini veya hastalanarak izne ayrılan öğretmenlerin yerine derse girerler.

Sözleşmeli öğretmende olarak bilinen bu eğitmenler, idarecilik yapamaz ve hizmet puanları olmaz. Yalnızca bir eğitim dönemi boyunda okulda ders verebilirler. İhtiyat doğrultusunda bir diğer dönem için okul yönetimi tarafından sözleşmeleri yenilenebilir.

 

 

 

Ücretli öğretmenlik Yapanlara Beklenmedik Müjde! Gece Yarısı Açıklandı Öğretmenler Bunu Beklemiyordu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir